Wil je een stevige band met je hond opbouwen en met hem als team bezig zijn? Dan is praktijkspeuren een hele leuke activiteit. Dit boek legt van theorie tot praktijk uit hoe het werkt.

Je hond speurt naar een persoon

Al in 1993 werd praktijkspeuren door Cor Oldenburg in Nederland geïntroduceerd. De hond volgt hierbij iemands geurspoor met als doel die persoon te vinden. Het is een methode die is geïnspireerd op de speurmethode van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP). Door de jaren heen is het een populaire activiteit geworden die op diverse hondenscholen wordt aangeboden. Bij praktijkspeuren gaat het om de samenwerking tussen baas en hond. De een heeft de ander nodig om een spoor van een ‘verdwenen’ persoon tot een goed einde te brengen.

Van theorie tot praktijk

Het boek is opgedeeld in 4 delen en behandelt de onderdelen: theorie, speuren op onverharde grond, speuren op verharde grond en eventuele problemen die je tijdens het speuren kunt tegenkomen. Het is een heel compleet boek waarin veel interessante informatie aan bod komt. Zoals de geurenwereld van de hond, de invloed van het weer op het speuren, techniekspeuren, de opbouw van praktijkspeuren, de lichaamstaal van de hond tijdens het speuren en meer.

Praktijk en theorie komen samen

Het is een superhandig boek voor iedereen die overweegt met z’n hond te gaan speuren. En het is nog interessanter voor wie hier al mee bezig is, omdat de praktijk samenkomt met de theorie en lessen uit dit boek. Een prachtig naslagwerk en hulpmiddel dus. Daarnaast is het zeker een aanrader voor mensen met beroepsmatige interesse in praktijkspeuren.

Titel: Het echte praktijkspeuren, voor de professional en recreant
Door: Cor Oldenburg & Cor Oldenburg jr.

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Het echte praktijkspeuren, voor de professional en recreant hier bestellen.

Of koop één van deze boeken

Loslopen
Hond Vermist
Peggy & Me (EN)
Afblijven of ik bijt!
Kalmerende signalen
Underwater Dogs
Help, ik heb een asielhond
Max the Miracle Dog (EN)
Buiten met je hond
Snoep Dog
Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Jasper en zijn knecht
Een Spaans hondje
Onderweg met Roadie
De hond als medemens
Daan een Portugees op voetkussentjes van fluweel

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This