In de zomer moet je met je hond uitkijken voor zaken als uitdroging en oververhitting. Maar wist je dat je in de winter en met sneeuw ook goed moet opletten? Om zere pootjes, problemen met de maag of onderkoeling te voorkomen. Hier onze wintertips.

Oh wat is het toch leuk als het in de winter eens sneeuwt. Vooral als het net is gevallen en er buiten een witte zachte sneeuwdeken ligt. Vaak worden honden helemaal dartel van sneeuw en razen ze er als een dolle doorheen. Superleuk, maar let wel op een aantal dingen. Dan blijft het ook leuk voor jou en je harige vriendje:

Voorkom zere voetjes

Pekel is superslecht voor de voetzooltjes van je hond. Bovendien kan kou in combinatie met droge lucht (in huis) zorgen voor een droge huid met barstjes tot gevolg. Dat in combinatie met pekel…zorgt voor pijnlijke hondenvoetjes.

Probeer het lopen over gepekelde stoepen en straten daarom zoveel mogelijk te vermijden. En hou de voetkussentjes van je viervoeter in de gaten. Je kunt ze in goede conditie houden door ze regelmatig in te vetten. Gebruik hier bijvoorbeeld vaseline voor. Dat invetten doe je bij voorkeur voordat je naar buiten stapt. Zo voorkom je vette afdrukken in huis.

Handige bijkomstigheid van vette voetkussentjes: sneeuw blijft niet zo aan de pootjes plakken.

Kans op zoutvergiftiging

Je hond krijgt zout binnen door te likken aan z’n de natte of besneeuwde poten waarmee hij net door de pekel heeft gelopen. En dat is enorm slecht. Hij kan hierdoor nare problemen met zijn maag en darmen krijgen en in het ergste geval zelfs een zoutvergiftiging oplopen. Dus hou in de gaten wat hij doet en voorkom gelik.

Onderkoeling en andere winterzeer

Er zijn nog meer dingen waar je ’s winters alert op moet zijn. Want ook onderkoeling ligt in de winter op de loer. Hoe herken je onderkoeling, wat moet je dan doen en hoe voorkom je het? Lees er over (en krijg nog meer wintertips) in het uitgebreide blog van Jacker.nl, videobellen met je dierenarts.

Veel plezier buiten!

Lees ook:

Pin It on Pinterest

Share This