Hoe staat het met het gebit van jouw hond? Ruikt je liefje nog naar viooltjes uit z’n bek? Of draai je snel je hoofd weg als hij wat te enthousiast in je gezicht hijgt?

Gebitsproblemen bij honden

Honden kunnen ook last hebben van ontstoken tandvlees, tandsteen of erger: vreselijke pijn door rotte tanden of kiezen. Al kunnen ze het je zelf niet vertellen, vaak merk je wel dat er iets aan de hand is, want:

  • je viervoeter ruikt niet fris uit zijn bek, of
  • je hond eet zijn lievelingsbrokjes opeens met ‘lange tanden’, of
  • je woef reageert zo lichtgeraakt

Herken je dit? Kijk dan het gebit van je hond maar eens na. Of laat de dierenarts de tanden en kiezen van je hond controleren.

Maand van de Gebitsverzorging

Al jaren is februari de ‘Maand van de Gebitsverzorging’, met aandacht voor tanden en kiezen van hond en kat. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat 8 van de 10 honden van drie jaar en ouder last hebben van ‘paradontale’ aandoeningen. De belangrijkste oorzaak is tandplak en tandsteen.

Heel wat dierenartsen doen met een speciale actie mee aan de ‘Maand van de Gebitsverzorging’. Vaak kun je bij ze terecht voor een gratis controle, korting op een gebitsbehandeling of voor informatie over de verzorging van het gebit van je hond.

Wil jij weten of jouw dierenarts ook meedoet? En met welke speciale actie?
Kijk dan op de site van de campagne. Je kunt op postcode zoeken.

Voorkom gebitsproblemen bij je hond

Dierenartsen krijgen te vaak honden (en katten) over de vloer met ernstige gebitsproblemen. Problemen die je liever voor wilt zijn. En dat kan. Door de tanden van je hond regelmatig te poetsen en zijn gebit regelmatig te (laten) controleren. Dan kan er zo nodig op tijd worden ingegrepen, wat veel pijn en ongemak bij je hond voorkomt.

Hoe poets je de tanden van je hond?

Misschien vind je het een tikje belachelijk, de tanden van je hond poetsen? Toch kan het heel wat kies- of tandpijn bij je hond voorkomen. Ook is het beter voor je portemonnee. En je harige vriendje hoeft voor zijn gebit waarschijnlijk niet onder narcose bij de dierenarts.

Maar hoe pak je dat dan aan, het poetsen van de tanden van je hond?
Deze filmpjes leggen je de stappen van het tandenpoetsen en wat je ervoor nodig hebt, haarfijn uit:

Wat heb je er voor nodig? En meer tips


Bron: www.maandvandegebitsverzorging.nl

Tandenpoetsen in 5 stappen


Bron: www.maandvandegebitsverzorging.nl

Pin It on Pinterest

Share This