Er staat al een soeprecept voor je hond op Woodyenco. Dus willen we je deze ook niet onthouden: het recept voor Vrijheidsmaaltijdsoep (2021), speciaal voor jou. Om samen de vrijheid te vieren.

Hoe bijzonder is dat!

Het is super bijzonder: 76 jaar vrijheid. En waarschijnlijk snappen we nu nog ietsje beter hoe belangrijk vrijheid is, door Corona.

Alternatieve vrijheidsmaaltijd

Net als in 2020 kunnen de Vrijheidsmaaltijden in het land, door Corona, niet doorgaan. Vorig jaar bedachten chef-koks Samuel Levie en Joris Bijdendijk een alternatief voor de Vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum: Vrijheidsmaaltijdsoep. Een oranje pompoenwortelsoep. Zo’n 10.00 blikken soep werden er gemaakt. En voorzien van een etiket ontworpen door grafisch ontwerper en illustrator Piet Parra.

En het recept werd gedeeld. Zodat ieder die het wilde zijn of haar eigen Vrijheidssoep kon maken. Om zo samen de vrijheid te vieren. Ook als is het op afstand.

Vrijheidsmaaltijdsoep 2021

Dit jaar is het recept van de Vrijheidssoep 2021 is van de hand van chef en schrijfster Yvette van Boven, speciaal voor 5 mei. En dat is ook weer een héérlijk soepje. Bovendien geeft ze nog wat extra tips zodat je er je eigen twist aan kunt geven. Op de speciale website ‘Vrijheidsmaaltijdsoep’ vind je het recept én de kookvideo van Yvette van Boven.

Kook mee

Je kunt de soep van te voren maken. Of vandaag (5 mei dus 😊), samen maken tijdens de gratis Livecast vanuit Pakhuis de Zwijger. Deze start om 17.00 uur Yvette van Boven en Judith Cyrus gaan de soep live bereiden. Zorg dus dat je alle ingrediënten in huis hebt, pak die pan, pollepel en ga (samen) aan de slag. En geniet van het feestelijk programma! Reserveer alvast een plekje voor de Livecast

Meer soeps

Pin It on Pinterest

Share This