Heb je de tijd, ben je gek op honden en wil je bijdragen aan de opvoeding van een geleidehond? Dan kun je er over denken je op te geven als puppypleeggezin.

Een goede basis

Jaarlijks worden er bij KNGF Geleidehonden zo’n 200 pups geboren. En die hondjes kunnen natuurlijk niet meteen met hun opleiding beginnen. Daar gaat een jaar opgroeien aan vooraf, van pup tot jonge hond. Totdat ze, met een goede basis, na een jaar zijn uitgegroeid tot stabiele en zelfverzekerde honden. Klaar om naar school te gaan en uit te groeien tot blinden- of autismegeleidehond, assistentie- of buddyhond.

Nieuwe puppypleeggezinnen gezocht

KNGF Geleidehonden heeft veel trouwe puppypleeggezinnen, maar kan altijd nieuwe pleeggezinnen gebruiken. En hoewel je dat misschien niet zou verwachten, ervaring met honden is voor een puppypleeggezin geen vereiste.

KNGF zoekt vooral pleeggezinnen vol liefde, tijd en geduld, die de pup een fijn thuis kunnen bieden. Waar ze kunnen spelen en geknuffeld worden. Waar ze kennis maken met andere dieren, kinderen, het openbaar vervoer en drukke winkelstraten. Allemaal dingen waar ze straks mee te maken krijgen. Zodat ze sociale, zelfverzekerde jonge honden worden.

Met begeleiding

Best een verantwoordelijke klus dus. Zorgen voor de best mogelijk start en een goede basis, zodat ‘jullie’ hond kan uitgroeien tot een fantastische geleidehond. Maar als pleeggezin ontvang je bij dat proces begeleiding van KNGF Geleidehonden.

De pup komt met 7,5 week bij het puppypleeggezin wonen en krijgt een mand, riem en halsband en andere spulletjes mee. De kosten van voer en dierenarts worden tijdens zijn verblijf vergoed. En na een jaar? (dat lijkt ons wel even een dingetje) Dan neem je afscheid en gaat ‘jullie’ hond naar school.

Pup zoekt pleeggezin

Lijkt het je wat? Lees meer over ‘pup zoekt pleeggezin’ op de site van KNGF Geleidehonden.Misschien vind je dit ook interessant


Pin It on Pinterest

Share This