Natuurlijk ken je je harige pappenheimer, maar toch is het leuk om deze test van de Hondenbescherming te doen. Want wat voor een sociaal type is jouw hond?

Welk sociaal type hond heb jij?

Beantwoord een paar vragen op de site van de Hondenbescherming en leer welk sociaal type je in huis hebt. Is jouw hond een Grenzeloze Blijerd, een Coole Gast of Steunzoeker? Of misschien wel een Armpjedrukker?

Met de test weet je op welk van de 11 sociale types jouw hond het meest lijkt en lees je over de andere sociale hondentypes. Bovendien begrijp je hierdoor beter wat dit betekent in het contact met andere honden én met welke sociale types je hond dus het beste overweg kan.

sociale types

Wat als jouw hond een Afstandhouder is?

Een Afstandhouder heeft het meestal niet zo op met onbekende honden. Een Afstandhouder probeert de afstand tussen hemzelf en de andere hond groot te houden. Dat kan hij langzaam doen. Hij blijft bijvoorbeeld staan en wil niet meer met z’n baas meelopen als de baas richting de onbekende hond(en) loopt. Of hij wil snel (met een sprintje) weg van de onbekende hond.
(bron: www.hondenbescherming.nl)

sociale types

Test doen?

Ook iets meer leren over de 11 verschillende sociale hondentypes? Doe de test op de website van de Hondenbescherming.

Pin It on Pinterest

Share This