Met 50 honden in een bioscoopzaal. Dat zal wel een hoop herrie geven denk je? Was het vooraf nog een tikje onrustig in de zaal, tijdens de première van Superpower Dogs was het verbazingwekkend stil.

Feestlijke start

De première van IMAX-film Superpower Dogs in het Omniversum in Den Haag was extra feestelijk. Met 50 Hollandse Herders en hun baasjes in de zaal (Hollandse Herder pup Halo speelt de hoofdrol, vandaar) en filmploegen en pers. Vooraf gaven drie vierpotige superhelden van Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven demonstraties. En Bumper, politiesuperheld in opleiding, was er samen met politieagent Stephan. Met een sprong vanuit een rijdende politieauto om een pakwerker te tackelen, liet Bumper zien dat hij er vrijwel klaar voor is.

Harige superhelden

Een film op zo’n grootbeeldscherm, is sowieso een bijzondere ervaring, alsof je er zelf bij bent. Maar deze film is voor hondenliefhebbers nog eens extra leuk, indrukwekkend en zit vol weetjes. Natuurlijk hebben onze eigen huis-tuin-en-keukenhonden superpowerrrrrR, maar de honden in de film zijn opgeleid om wel héél bijzondere dingen te doen.

In de film volg je Hollandse Herder pup Halo. De kleinste uit het nest. Maar ook het pupje dat zich het minst laat afleiden. Daarom kiest brandweercommandante Cat Labrada uit Miami juist haar uit om op te leiden tot speur- en reddingshond voor Florida Task Force 1. Een van de meest elite zoek- en reddingsteams in Amerika.

Sneeuwbril, surfdude, superneuzen en zwemvliezen

Verder maak je kennis met superstoere Henry met z’n sneeuwbril, die samen met Ian een Senior Avalanche Rescue Dog Team vormt. Zie je Reef, de Newfoundlander die in Italië mensen uit het water redt en zeker 40 keer haar eigen gewicht in het water kan voorttrekken. De tweelingbroers Tipper en Tony, Bloedhonden met superneuzen die in een wildreservaat in Kenia bedreigde diersoorten helpen beschermen tegen stropers. En Ricochet een van Amerika’s meest geliefde therapiehonden en de enige SURFice-dog ter wereld die hondondersteunend surfen biedt.

En Halo? Die groeit, speelt en leert. Je volgt de weg van Cat en haar samen naar de elite eenheid Florida Task Force 1. Voor het eerst over een metalen brandladder? Check. Mensen vinden? Check. Samen aan een kabel? Check. Ook zie je ze oefenen in Disaster City,’s werelds grootste Search-and-Rescue trainingsfaciliteit. Zal het lukken? Slaagt Halo voor het zware examen?

Interesse?

Leuke film voor het hele gezin en zeker een tip voor de zomervakantie. Nederlands gesproken. Superpower Dogs speelt in het Omniversum in Den Haag. Extra tip, kijk eens naar Early Bird korting.

Pin It on Pinterest

Share This