fbpx

Hondenvoer, daar is de laatste jaren een enorme ontwikkeling in. Net zoals de hondenbaasjes zelf enorm nadenken over wat ze wel of niet mogen eten (wel of geen gluten, suikerarm, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch), wordt er ook steeds kritischer naar de hondenmaaltijden van Bello gekeken.

Want, wat zit daar eigenlijk in, in dat hondenvoer? En krijgt je hond wel precies wat hij nodig heeft? En kun je nu beter brokken geven, vers vlees, een vegetarische hap of zelf voor je hond koken?

Op zoek naar gezonde, natuurlijke voeding

In januari 2017 startten de Belgische ondernemers Alex Cardon en Alexis d’Oultremont in Brussel Dog Chef. De aanleiding, Alexis’ zoektocht naar gezonde, natuurlijke voeding voor zijn nieuwe pup Rox. Toen kennissen hem vertelden dat ze zelf kookten voor hun hond, ontstond het idee voor een service voor huisbereide hondenmaaltijden. Een soort tafeltje dekje dus, maar dan voor je hond 😊

Pup Rox waarmee het allemaal begon voor Dog Chef:

Rox in een doos van Dog Chef

Zelf een potje koken voor je hond

Wist je trouwens dat steeds meer mensen voor hun hond koken? Volgens een studie van de Franse site Wamiz in januari 2019 kookt 23% van de baasjes regelmatig voor hun hond. Dat was 3 jaar geleden 10%.

honden eten maaltijden van DogChef

Maaltijden op maat voor jouw hond

Het Belgische bedrijf biedt kant en klare maaltijden, helemaal op maat gemaakt voor jouw hond. Want bij het bereiden wordt rekening gehouden met het gewicht en de activiteit van jouw hond. De hondenmaaltijden worden thuis afgeleverd en zijn door natuurlijke pasteurisatie zeker 14 dagen in de koelkast te bewaren. En de recepten? Die zijn uitgewerkt door dierenvoedingsexperts zodat alles wat je hond nodig heeft in de maaltijd zit. Zoals ze zelf zeggen: ‘Er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Hoogwaardige eiwitten, groenten, vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft. We gebruiken nooit vleesafval, nevenproducten of conserveringsmiddelen.’

Controle op de kwaliteit

Dat klinkt fantastisch. Helemaal als je weet dat de productie niet wordt uitbesteed, omdat de heren 100% controle willen houden op de geleverde kwaliteit. De hondenmaaltijden worden bereid in een gespecialiseerde keuken in lijn met de Belgische FAVV regels voor menselijke voedselproductie (FAVV = Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen).

Ook in Nederland

Heb je interesse? Twee keer per week worden maaltijden ook in Nederland geleverd, op woensdag en zaterdag.

Zo werkt het

Pin It on Pinterest

Share This