Binnenkort is het weer zover: 4 oktober, dierendag! En dan zijn er weer allerlei speciale acties of evenementen voor onze honden. We hebben de leukste voor je bij elkaar gezocht.

Iets extra’s voor dierendag

Jouw hond heeft vast een superfijn hondenleven. Met flinke wandelingen, lekkere eten en veel aandacht. Maar je harige vriendje kun je natuurlijk nooit genoeg verwennen. Dus wil je iets extra’s doen op 4 oktober, voor je woef of voor andere dieren dan zijn er nog wel wat opties.

De leukste acties en tips voor dierendag

  • Geef aan de dierenbescherming tijdens de jaarlijkse collecteweek (3 t/m 9 oktober). Of geef een donatie voor hun ‘vier-een-dier’actie waarmee je asieldieren steunt.
  • Doe samen met je woefie op zondag 3 oktober mee aan de Hondenvoorhonden-loop van de Koninklijke Hondenbescherming. En laat je sponsoren. Een leuke dag voor jullie én je draagt bij aan de bouw van een opvangcentrum voor kwetsbare honden. Win-win!
  • Bezoek op zaterdag 2 oktober de Vitakraft Pets’Experience waar je een hele dag de bijzondere band met je hond kunt vieren.
  • Geef een (extra) dierendaggift en steun Stichting Dierenlot. Leuk om te weten: Online dierenwinkel Zooplus schenkt speciaal voor Wereld Dierendag twee elektrische bakfietsen aan Stichting Dierenlot. Kleine dierenhulporganisaties kunnen ze gebruiken voor het ophalen van diervoerdonaties of het vervoer van dieren. Hoe tof is dat!
  • Doe mee aan de ‘Eet-geen-dierendag’ van Wakker Dier. En geef je hond die dag eens een vegetarisch hapje. 😁
  • Bestel een dierendag limited edition Snuffelbox.
  • Doe mee aan een Hondenplons. Ga zwemmen met je hond en doe mee aan een hondenplons. Op zaterdag 2 oktober in Bennekom en Ommen. Zondag 3 oktober in Vierhouten. Maandag 4 oktober in Ridderkerk en Sint Pancras.

Kokkerellen

Ook kun je een extra lekker hapje voor je hond maken. Daar spelen de Hema en grootgrutter AH vrolijk op in. De Hema met een tompoucekit speciaal voor je hond. Volgens diervoedingsdeskundige Esther Hagen-Plantinga die hierover door RTLNieuws werd geïnterviewd is het natuurlijk vooral een aardigheidje voor de baas, maar kunnen de ingrediënten van dit extraatje geen kwaad voor Bello. AH heeft een speciaal dinerrecept van zalm en komkommer. Ziet er heerlijk uit, maar of die mayo-light nu echt nodig is? Dat kun je natuurlijk ook weglaten.

Van tompouce tot zalmtartaar

Dit kun jij doen voor dierendag

Je kunt het ook dichter bij huis zoeken en zelf iets leuks bedenken of doen.

Veel plezier samen!

Ook lezen

Pin It on Pinterest

Share This