Grijp je kans nu het nog kan. Op Kasteel Amerongen kun je tot en met 1 december a.s. meedoen aan de themarondleiding Deftige Dieren. Hierin staan de honden, paarden, poezen en alle dieren die ooit op de ‘Hoge Heerlijckheid’ woonden centraal. Of bezoek van 14 t/m 29 december ‘Een Deftige Kerst: samen met de Dieren’.

De themarondleiding Deftige Dieren, geeft een verrassende blik op het dierenleven op het adellijk Huys vanaf de 17e eeuw. Welke dieren leefden er op en om Kasteel Amerongen? En hoe gingen de adellijke bewoners er mee om? Maak kennis met de huisdieren van de graven en gravinnen en leer alles over adellijke voorrechten en tradities (zoals het houden van konijnen en duiven).

Dierenbeschermster van het eerste uur

Tijdens deze rondleiding is er speciale aandacht voor de laatste bewoonster van het ‘Huys’. Gravin Elisabeth von Ilsemann Aldenburg Bentinck, dierenbeschermster van het eerste uur. Mensen uit de wijde omgeving brachten zwerfdieren naar het kasteel, waar de gravin ze een veilig thuis bood. Let maar eens op de vele kattenluikjes die op het kasteel nog te zien zijn.

Lookalikes op de foto

Voor deze themarondleiding ontving hondenfotografe Saskia Weijman de opdracht om portretten te maken van voormalige hondenbewoners van het kasteel. Lookalikes van sint bernard Barry, teckel Senta van Keizer Wilhelm en van een van de vele windhonden gingen op de foto. En niet te vergeten: Bibi die als (Hollands hondenras) markiesje is uitverkozen tot de mascotte van kasteel Amerongen. Natuurlijk mocht een foto van alle honden voor het kasteel niet ontbreken. Niet makkelijk, maar zoals je aan foto hierboven ziet is het super gelukt. Zien hoe dat precies ging? Je ziet het in een leuke ‘achter de schermen’ reportage met foto’s en filmpje.

Een Deftige Kerst: samen met de Dieren

Lukt meedoen aan de rondleiding niet meer? Je kunt vanaf 14 tot en met 29 december het kasteel ook in kerstsfeer bezoeken. In het verlengde van de themarondleiding Deftige Dieren krijgt kerst op het kasteel een subtiel dierlijk tintje.

Pin It on Pinterest

Share This