Woon je in de buurt van Vlaardingen of zoek je een leuk (kunst)uitje? In galerie-atelier Susan Ruiter is tot 31 december de recent geopende expositie Animalicious Art te zien. Zo zag je honden en katten nog nooit.

Van foto tot kunstwerk met verf

Animalicious Art? Jawel. Het is een serie van 12 bijzondere kunstwerken (6 honden en 6 katten). De dieren werden eerst door fotograaf Arend van der Salm gefotografeerd. Daarna transformeerde kunstenares Susan Ruiter de viervoeters met kwast en verf. Tot piloot, gangster, biker of engel. Sommige grappig, kleurrijk of juist stijlvol. In de kunstwerken gebruikt ze ook echte honden- en kattenharen, voor een natuurlijker effect.

Het gebruik van de echte haren is eigenlijk ontstaan door een 1-april grapje, waarin Ruiter zegt dat (kantoor)hond Kane haar op het idee bracht hondenharen te gebruiken in haar schilderijen, door per ongeluk langs een nat schilderij te strijken. En dat hij ondertussen het geborstel voor de broodnodige haren wat zat is. Ze roept daarom op honden- en of kattenharen op te sturen. Euh ja, dat werd gedaan.

Voor fotograaf Van der Salm, die absoluut geen hondenmens is, was de fotografie nog wel even een ding. Van die kwijlende, nieuwsgierige en eigenwijze viervoeters voor de lens. Maar met het eerste model, een vriendelijke knots van een Deense Dog ‘Oscar’ uit België had hij de smaak toch te pakken.

Expositie Animalicious Art

De serie kun je in de galerie bekijken tot 31 december 2019. Dat kan tijdens openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag. Of op afspraak.

Kalender

Ben je fan? Of zoek je een cadeautje voor een hondenvriend? Van Animalicious Art is ook een kalender of verjaardagskalender te koop.

Een eigen kunstwerk?

Wil je een foto van je eigen woef (of kat, paard, konijn of ander (huis)dier) kunstzinnig laten transformeren door Susan Ruiter? Dat kan ook. In het kunstwerk kan ook wat haar of as worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This