Er zijn soms van die dagen dat het maar blijft regenen. Zelfs in de zomer! En ja, sommige honden hoeven zich dan maar 1 keer uit te schudden en ze zijn al droog. Je pas geschilderde witte muur vol spetters achterlatend, dat dan weer wel. Andere honden doen daar soms uren over.

De mijne droogt ondanks afdroogsessies met (microvezel)handdoeken erg langzaam op na regenbui, zwempartij of bad. Is hij op een dag vol regen net weer droog, kunnen we weer naar buiten, de elementen trotseren. Waarna alles weer van voren af aan begint. Zelfs na een nacht slapen presteert mijn woef het om met licht vochtige oren en krullen alsof hij een permanent heeft gehad, uit de mand te stappen.

De oplossing: een hondenbadjas

Nou kwam ik iets tegen wat me voor ons een uitkomst lijkt. Een hondenbadjas! Bedacht en ontworpen door een Engelse hondenvriendin met vier honden die graag het water in gaan. Nergens vond ze een goede oplossing voor haar natte honden, waardoor ze zelf deze hondenbadjas ontwierp.

Ook geschikt voor lange hangoren

De badjas is handgemaakt van dubbele katoenen badstof. Het model lijkt op een paardendeken. Het gaat over de kop en kan met een wijde buikriem voorzien van klittenband gesloten worden. Ook hangoren kunnen lekker opdrogen onder de rand van de nekkraag. De badjas kan natuurlijk gewassen worden en zelfs de droger in. Hoe handig is dat!

Zien hoe je je hond zo’n badjas aantrekt? Bekijk het filmpje:

In Nederland wordt de hondenbadjas verkocht door nassaudogs.nl en marievi.nl. En misschien zijn er nog wel meer verkooppunten.

Laat die regen maar komen!

Pin It on Pinterest

Share This