Met een schone hond terugkomen uit het bos? Dat lijkt me super. De mijne komt vaak genoeg met heerlijke modder- en kleipoten uit het bos.Waarna de auto zich op de terugweg vult met nattehond- en aardegeur. Bekend verschijnsel voor veel hondenbaasjes.

Nou heeft autofabrikant Nissan iets slims gedaan. Ze hebben een nieuw prototype van hun terreinwagen X-TRAIL ontwikkeld. De X-TRAIL 4Dogs. Daarbij is goed nagedacht wat hondenbaasjes kunnen gebruiken. Sterker nog, er is in Engeland onderzoek gedaan onder meer dan 1.300 hondenbaasjes. Wat er zo bijzonder is aan die auto? Hou je vast:

Na de wandeling haal je uit 2 ingebouwde lades:
– een geïntegreerde (360 graden) hondendouche, waarmee alleen je hond nat wordt
– een geïntegreerde hondenföhn
Dus afspoelen en drogen, waarna het woefie brandschoon de wagen in springt.

Ook heeft de terreinwagen een:
– geïntegreerd warmtesysteem voor het hondencompartiment van de auto
– afneembare bekleding
– hondenloopplank
– lekvrije waterbak
– koekjesautomaat
– harnashaak waar je je hond tijdens de reis aan kunt vastzetten

Ook kun je Fikkie onderweg in de gaten houden met een videoscherm en andersom kan je hond in het hondencompartiment tijdens de rit de familie zien. Heb je een nerveuze hond? Met de audioverbinding stel je hem tijdens de rit gerust.

Video
Zien hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk dan het filmpje.

Verkrijgbaar?
Het gaat wel om een conceptmodel, dus het is maar de vraag of deze zo op de markt gaat komen. Reactie van een Nissan-woordvoerder in 2017 op de vraag of deze terreinwagen zo uitgevoerd gaat worden: “Als er een enorme vraag naar komt”.

Pin It on Pinterest

Share This