Heb je wel eens van videobellen met je dierenarts gehoord? Jacker.nl biedt deze unieke dienst aan. Is jouw dierenarts aangesloten dan kun je dus ook kiezen voor een online consult met je eigen dierenarts. Deze kijkt live mee naar je hond en bepaalt of er op afstand geholpen kan worden of dat je toch even moet langskomen. En zo’n afspraak op afstand is tijdens deze Corona-tijd helemaal fijn.

Stressvrij ‘langs’ de dierenarts

Misschien is de jouwe nog niet aangesloten, maar meerdere dierenartsen bieden videobellen als aanvulling op hun diensten aan. Hoe fijn is het voor je hond en jou om zo’n stressvrije afspraak te hebben? Zo heb je geen hond die in de remmen gaat zodra je bijna bij de dierenarts bent. Of die trillend in de wachtkamer op zijn beurt wacht. Bovendien hoef jij nergens naar toe. Ga rustig met een kopje koffie op de bank zitten, zet de computer aan en plaats (zo nodig) Fikkie in beeld.

Handig als het je om raad en advies gaat. Als je bijvoorbeeld vragen hebt over de gezondheid of verzorging van je trouwe harige vriend. Of iets wilt weten over gedrag, voer, wat er nodig is als jullie naar het buitenland gaan, allergieën, gebitsverzorging, wagenziekte, jeuk en zo meer.

Niet voor spoed of medisch handelen

Videobellen is natuurlijk niet altijd geschikt. Bij spoed en levensbedreigende situaties ga je ‘als de donder’ langs je dierenarts of spoedkliniek. En voor (aanvullend) onderzoek of medisch handelen, moet je wel bij je dierenarts langs.

Videobellen met jouw dierenarts

Als jouw dierenarts is aangesloten, dan kun je via zijn site een videobelafspraak inplannen. Zo’n consult is goedkoper dan als je langsgaat in de kliniek. Mocht je alsnog het advies krijgen om met Fikkie langs te komen; de meeste dierenartsen geven je dan korting op die afspraak in de dierenartspraktijk.

Meer weten?

Kijk eens op de site van Jacker.nl, hier staan ook ervaringsverhalen op. Of hoor wat dierenarts Piet Hellemans er over zegt:

Pin It on Pinterest

Share This