Online speurend naar leuke hondenonderwerpen die passen bij Woody&Co kom ik soms de leukste dingen tegen. Zoals de kleurige Mexicaanse hondenhalsbanden van het Nederlandse merk Boooi. Een sympathiek bedrijf gerund door dochter Bo en vader Bart.

Een trip down memory lane

Wat deze producten voor mij extra leuk maakt? De stofjes van hun hondenhalsbanden, riemen en poepzakjeshouders worden geweven in Chiapas, een deelstaat in Mexico waar ik jaren geleden met rugzak heb rondgereisd. Hoog in de bergen, op de Indianenmarkt in San Christobal de las Casas verkopen indianenvrouwen uit omliggende dorpjes de prachtigste geweven producten met kleurrijke patronen. De bevolking is er arm. Hoe mooi is het dat deze mensen hun geld ook kunnen verdienen met het weven van de stoffen en het maken van deze hondenproducten? Hoe het allemaal zit? Bo Joosten vertelt het:

Boooi?

Wat leuk, we mogen ons voorstellen aan de lezers van Woody&Co! Wij zijn Boooi en nemen jullie graag mee in ons verhaal.  Ik droomde al een poosje over een eigen bedrijf, maar wat en hoe? Ik geloof in toeval en zo is Boooi ook op mijn pad gekomen. Mijn vader kon een bedrijf overnemen met hondenhalsbanden. Hij belde me met de vraag of dit iets voor mij was. JA! En binnen een paar dagen was het geregeld, de overdracht en onze inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Daar stonden we dan; met een woonkamer vol voorraad, een website en socialmediakanalen. En nu?

We zochten uit hoe de website werkte en ik begon met het posten van socialmediaberichten. Toen dit allemaal op de rit stond dachten we de vervolgstappen uit. Want we wilden graag een eigen draai geven aan het bedrijf dat we letterlijk 1-op-1 hadden overgenomen. Na lang wikken en wegen is op 1 februari 2021 Boooi live gegaan. Een nieuwe website, een nieuwe naam en een nieuw logo. Daar hoorde ook een nieuwe collectie bij. De hondenkussens en tuigen die we hiervoor hebben ontwikkeld vormen nu een groot deel van de collectie.

Onze Mexicaanse halsbanden

Maar mijn favorieten zijn toch wel onze kleurrijke hondenhalsbanden. Deze halsbanden worden met de hand gemaakt in Mexico. Carmela weeft de stoffen, Wilbert zet ze in zijn workshop in elkaar. De kleurrijke banden met mooie patronen worden met de hand, volgens een oude Maya-techniek geweven in een dorpje in Chiapas. Het weven van de stof van de halsband duurt gemiddeld 2 uur. Daarna worden de stoffen verstuurd naar de workshop. Hier wordt de halsband met een metalen stans uit PU-leer gestanst. Zijn alle onderdelen compleet, dan worden de halsbanden met een industriële naaimachine in elkaar gezet. Er zit veel handwerk in de halsbanden en hierdoor is elke halsband uniek.

Met elke verkoop van een product bij de leverancier gaat een percentage van de opbrengst naar een project voor zwerfhonden in Mexico. Zij helpen de honden aan te sterken, waarna er een thuis voor ze wordt gezocht.

Producten voor stoere, avontuurlijke honden

Alle producten van Boooi zijn met zorg en liefde gemaakt. We doen ons best om de meest unieke producten te maken of te verzamelen voor onze stoere en avontuurlijke honden. We zijn nog lang niet klaar met onze ideeën en ontwikkelingen, nieuwsgierig? Hou ons in de gaten via Instagram of Facebook!

Ook lezen:

Pin It on Pinterest

Share This