26 Surprises voor Sinterklaas

Slaat de sint-stress al toe? Moet er nog een originele surprise komen maar heb je geen idee wat en hoe? Geen paniek, bekijk hier een aantal superleuke surprise ideeën voor echte hondenvrienden.

Voor sommige surprises moet je echt aan de slag, andere zijn relatief simpel.

Surprise 1: Schotse Scottie

Wat is ‘ie leuk, deze Scottie. De beschrijving vind je op Danielle’s Place. Ze vraagt wel een kleine bijdrage voor het te downloaden ontwerp, maar misschien kom je er met de tekening ook wel uit.
surprise

Surprise 2: Dolly surprise

Van YouTuber Onnedi (en zangeres Dionne Slagter) vonden we dit leuke filmpje. Van dozen maakt ze een surprise die lijkt op haar hondje Dolly. Handig dit filmpje, je ziet precies de stappen om tot zo’n Dolly-surprise te komen.

Surprise 3: Van zwabbers…

Kijk nou eens, wat een cutie! We vonden deze surprise op de site van Lady Lemonade. En in dit filmpje zie je precies hoe je het maakt. Het cadeautje stop je in het doosje wat onder de harige berg zit.

Surprise 4: Een heuse Pinata

Voor de Schotse Terriër liefhebbers een heuse Scottie Pinata! Wat een toffe surprise. Deze kwamen we tegen op Paperglitterglue, waar je stap voor stap leest hoe je Scottie maakt. Ook kun je daar het patroon downloaden. En het mooie is, Scottie heeft een klepje waarachter je je cadeautje verstopt, dus Scottie kan na het feest mee naar huis.

Scottie pinata, sinterklaas surprise

Surprise 5: Doggy bag

Is dit niet leuk en snel? Tover een papieren draagtas om tot een Doggy bag. Cadeautje erin en klaar ben je! De uitleg in stappen vind je op Darcy Miller Designs.

En wil je nog sneller zijn, dan kun je (ander ontwerp) via Etsy een template kopen.

doggy bag sinterklaas surprise

Surprise 6: Maak een hond van je pakje

Maak van je cadeau een hondje. Simpel toch? Nodig: bruin inpakpapier, plakband, knutselpapier, een zwarte viltstift, schaar en lijm. Gevonden op Best Gift Ideas.
verpak je pakje als hond - sinterklaas surprise woodyenco

Surprise 7: Chinees hondje

Freelance illustrator en ‘paper engineer’ Tina Kraus ontwierp dit hondje voor het Chinese Jaar van de Hond (2018). Op haar site kun je de bouwplaat downloaden Hoe tof is dat! De poten kunnen bewegen en het staartje kan kwispelen. Je kunt er een ieniemienie cadeautje in verstoppen of hang een briefje met een aanwijzing waar het cadeau is verstopt om de nek van dit woefje.

Surprise 8: Schotse deurstopper

Voor een liefhebber van de Schotse Terrier is dit een leuke surprise. Verstop je cadeautje slim bij een naad, dan kan de surprise naderhand ook nog dienst doen als… deurstopper. Op Red Ted Art lees je hoe je hem maakt.
surprise

Surprise 9: Zeeman’s wollige hondje

Zeeman, jawel de textielsuper, verrast met een mooie surprise. Bekijk in het fb-filmpje hoe je het maakt.
surprise

Surprise 10: Snoopy’s hondenhok

Ja hoor, Snoopy’s hondenhok van Liz on Call. Hoe leuk is die? En een ideale verstopplek toch? De bouwplaat kun je downloaden. Je kunt ‘m ook uitvergroten.

Surprise 11: Shaggy dog

Van 3 bolletjes wol en wat stof, maak je shaggy dog. Bekijk de hele beschrijving op de site van
handmade Charlotte. Plak hem op je ingepakte cadeau en klaar is kees.
ssurprise

Surprise 12: Hondse flesstopper

Verf een fles matzwart en volg de instructie voor de flesstopper van pretty fluffy, en je hebt een perfecte surprise, voor die mooie pen of een ander klein cadeautje.
surprise

Surprise 13: Give a dog a bone…

Nodig: 2 (foam) bekertjes, een stift, lijm en wat stukjes papier. Stop je cadeautje in het onderste bekertje en plak er een stukje karton onder. Voila! Gevonden op Danielle’s place (stukje naar beneden scrollen).
surprise

Surprise 14: Snoepgoed doggy

Ook een hele snelle surprise is dit hondje wat is gemaakt van een bekertje. Wit bekertje, stukjes papier en voor je het weet heb je een leuke verstopplek. Vul ‘m wel met pepernoten in plaats dropjes en ander snoepgoed. Gevonden op livinglocurto.com.
surprise

Surprise 15: Van blik, papier en kurk

Wat je al niet kunt doen met conservenblik, verf, kurk, draad, papier en lijm. Credits: tout petit rien (scroll naar beneden naar ‘idées … pour Halloween’ ).
surprise

Surprise 16: Daar hebben we Spot

Op de site van Vriendin kwamen we dit grappige hondje tegen. De beschrijving staat er niet meer op, maar met een toiletrol, mooi papier, schaar en lijm en stift kom je een eind.
surprise

Surprise 17: Hondje van toiletrollen

Opnieuw aan de slag met toiletrollen. Hoe? Stap voor stap wordt het hier uitgelegd.
surprise

Surprise 18: Papieren stroken

Deze surprise voor iets kleins of een briefje, kwamen we op Pinterest tegen. Een uitleg ontbrak jammer genoeg. Wel kun je hier zien hoe je een ‘paper ball’ maakt. Met een beetje creativiteit kom je er zeker uit.
surprise

Surprise 19: Een last minute geval? Pak de cereals.

De credits voor dit idee gaat naar het Watermellon cat’s blog.
Daar zie je ook stap voor stap hoe je van een pak cereals een hond maakt. Je moet alleen nog even bedenken hoe je je presentje hier in verstopt.
surprise

Surprise 20: Aan de slag met papier maché

Mocht je er toch nog stevig tegenaan willen, dan kun je voor papier maché kiezen. In combinatie met kippengaas en laagjes papier maché kun je een heuse hond fabrieken. Lees hier hoe je papier maché kunt gebruiken voor een surprise.
surprise

Surprise 21: Een Shiba Inu van papier

Doe je iemand een plezier met een Shiba Inu van papier? Op deze site download je de bouwplaat, print ‘m uit op stevig karton, knip, vouw en plak en klaar is je surprise.
surprise

Surprise 22: Papieren puppy’s

Op het Franse Paper Toy, vonden we ook de bouwplaten van deze schattige pups. Zorg voor stevig papier of karton en ga aan de slag.
surprise

Surprise 23: Een bouwplaat van Spanky the dog

Opnieuw een uit te printen bouwplaat. Nu van Spanky the dog. Download hem via het Franse Paper Toy.
surprise

Surprise 24: Glitter glam doggy

Jawel, ook dit is een Pinata, we vonden ‘m op ohhappyday. Maar in plaats van een doos, beplak je ballonnen in de vorm van een hond. Surprise hoor ik je denken? Nou ja, je kunt het cadeautje er niet in verstoppen. Hang een briefje met aanwijzingen om de hals van deze glitter glam dog en verstop het cadeau ergens in huis, tuin, garage of bijvoorbeeld op zolder.

surprise

Surprise 25: Een teckeltje van papier

Dit is Mr Schmidt, een ontwerp van Samantha Eynon. We vonden de bouwplaat op (wederom) het Franse Paper Toy.
surprise

Surprise 26: Een ‘boxy’ hondje

Supersnel en makkelijk, deze bouwplaat van een ‘boxy’ hondje. Bouwplaat uitprinten, knippen en plakken: klaar. De bouwplaat vind je op Paper World.
surprise

Veel plezier met knutselen én pakjesavond

En heb je zelf een leuke hondensurprise gemaakt? We voegen het graag aan de lijst toe. Stuur hiervoor je idee met beeld door aan onze redactie.

Pin It on Pinterest

Share This