24 vakjes met lekkers, om af te tellen

Kerst komt er met rasse schreden aan. En wil je daar de komende tijd naar toeleven, dan kan dat met een adventskalender. De meeste hebben 24 vakjes, waarachter iets leuks of lekkers is verstopt. Denk aan een snoepje, een spreuk of een foto. Elke dag mag er een ander luikje of vakje open met een verrassing van die dag. En zo tel je langzaam af tot Kerst.

In Duitsland en Engeland zie je de adventskalender veel, maar de laatste jaren in Nederland ook steeds meer. Je kunt zelfs voor je woef een adventskalender kopen.

DIY adventskalender

Maar wat is er leuker dan zelf een adventskalender te maken voor je hond? Zo ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. We hebben een paar leuke voorbeelden voor je gevonden.

1. Zakjes, knijpers,’command strips’, lichtslinger

Deze ‘schitterende’ adventskalender van thegingerhome krijgt wat extra’s krijgt door het lichtsnoer en de ‘tags’ en versiering op de witte papieren zakjes. Zet er een mand met kerstakken neer voor een instant kerstgevoel. Thegingerhome kan je die leuke tags toesturen, scroll daarvoor in de post een stukje naar beneden.

2. Papieren zakjes, adventsstickers, touw, knijpers

Op het Duitse blog Little Blue Heart, vonden we deze leuke diy adventskalender, compleet met uitleg.

diy adventskalender van Little Blue Heart

3. Grabbelkrat, zakjes en lekkers

Een lekker snelle kalender van ourlovelyfamilylife.de. Alles wat je nodig hebt is een krat, 24 papieren zakjes, hondensnacks en wat sfeerlicht ter versiering.

4. Doosjes, kerstlint, karton, dennenboompjes

Gebruik net als Uncommon Design kartonnen doosjes in verschillende vormen en maten en maak er met kerstlint en labels adventsdoosjes van. Stal ze leuk uit (bijvoorbeeld op een dressoir) en gebruik dennenboompjes en andere kerstversiering om het aan te kleden. En klaar ben je.

5. Deense chique, met glazen potjes, verf en labels

Spaar lege potjes op, verf de buitenkant, hang er een genummerd label aan en je hebt je adventskalender. Idee van het Deense femina.dk Style er een mooi hoekje van de kamer mee. Hier is gekozen voor blauw of kies een andere kleur. Of geef elke potje een andere kleur voor een kleurrijk geheel.

6. Hout, knijpers en papieren zakjes

Een snel te maken adventskalender van bouwmarkt Karwei. Je hebt er alleen een houten plank, lijm, knijpers, een stift of stickers en papieren zakjes voor nodig. En natuurlijk lekkere brokjes als vulling voor de zakjes.

diy adventskalender van Karwei

7. Hondenkoekjes, rood-wit draad, krans, schaar

Nog een superleuk idee is de kerstkrans vol hondenkoekjes van Camilla Fabbri. Even de juiste spullen in huis halen en je hebt de krans zo gemaakt.

diy adventskalender van Camilla Fabbri

8. Krijtbord, versiering, touw, zakjes, knijpers, krijtje

Van een paneel met krijtbordverf maak je in een handomdraai een superleuke adventskalender. Op apartmentapothecary.com staat precies hoe je het aanpakt.

9. Zakjes, stickers, koord, verlichting, kledinghanger

Een fraaie adventskalender is van Studio stiel. Naast de inspiratie kun je de spullen voor de DIY kalender ook bij ze kopen. Handig! Kleed de boel wat aan met wat kerstgroen.

10. Jute, lint, lijmpistool, houten liniaal, touw

Een ‘no-sew’ kalenderidee van Findinghomefarms. Van een breed jute lint maak je in no-time de zakjes die je nodig hebt. Lijm er rod en groen lint op. En de nummertjes (van de houten lineaal). Hang ze aan het lijntje en klaar!

11. Groen vilt, naald en draad, textielverf, stok

Met het patroon van LaurenLives heb je in een handomdraai een vilten kerstboom-adventskalender gemaakt. Helemaal als je de naaimachine op tafel zet. Schrijf met textielverf (in een tube) de nummers op de vakjes en vul ze met lekkers.

12. Fotolijst, mini-square foto’s, knijpers, envelopjes, lijm

Maak een adventskalender à la Instajunction, van de mooiste foto’s van je hond. Bij de HEMA kun je mini-square foto’s laten afdrukken. Stop ze in de 24 enveloppen. Nummer deze (gebruik hiervoor nummerstempels. Plak de knijpers op het karton van de fotolijst. En zet er een glazen pot met hondenkoekjes naast. Elk dag krijgt jouw hond een koekje uit de pot, als jij een foto uit de envelop haalt en onder de knijper plakt. Tadaaaa!

13. De 12 Days of Christmas Advent Calender

Ben je aan de late kant, dan is dit een uitkomst: Een adventkalender die 12 dagen voor kerst start. Canine Compilation gebruikt hiervoor een houten ster waar je gaatjes in boort. Bevestig de kluifjes met elastiekjes.

14. Linten, stokjes, schaar en een lijmpistool

Een andere ‘no-sew’ adventskalender voor je hond is deze van beaglesandbarbains. Met brede linten, een stok om ze aan te hangen en smaller lint om de kluifjes mee vast te strikken heb je binnen een handomdraai een smakelijk kalender voor Bello, Eefje of Ralph. Woof!

15. Houten plank, haakjes, schroefjes, zakjes, schroevendraaier

Easy does it! Met een houten plank (of gebruik een paneel van een houten krat), haakjes en katoenen zakjes heb jij deze adventskalender van allforthememories zo gemaakt. Ook leuk: versier ‘m met kerstgroen en/of andere kerstdecoratie.

16. Houten (patat)zakjes, mdf-plaat, klemmen, lijmpistool, stickers

Deze adventskalender van studieovea ziet er ook prachtig uit. Al wat je nodig hebt is een mdf-plaat, houten patatzakjes in verschillende maten (of maak ze zelf van karton). Een lijmpistool en klemmen. En natuurlijk wat kerstgroen en ornamenten.

17. Inpakpapier, schaar, toiletrollen, strikjes en touw

Op Lilies Diary een ander leuk Duits blog kwamen we deze kalender tegen. Geschikt voor honden met veel zelfbeheersing. Of hang het lijntje wat hoger. 🙂

diy adventskalender van Lilies Diary

18. Groen en rood karton, mesje, lijm

Een adventskalender van 24 hondenhuisjes bouwde Mareike Meyer van Lokislife voor haar hond Loki. Nodig: karton, lijm, lineaal, een mesje. En tijd, geduld en een vaste hand. 🙂

19. Stofresten, een houten paneel, knijpers, touw

De oplossing voor oude lapjes: maak er zakjes voor een adventskalender van zoals lettersandbeads deed. Bevestig ze met touw of draad op een houten (of mdf) paneel en voila!

20. Papieren zakjes, stok, kerstversiering, touw, draad

Gevonden op pinterest: prachtige papieren zakjes in allerlei kleuren en maten. Hang ze met draad aan een stok die je hond in het bos vond. Nummer de zakjes en vergeet ze niet met hondenkoekjes te vullen.

21. Borduurring, inpakpapier, draad, stickers, dennengroen

Met een bamboe borduurring (of een ijzeren ring die je ook in een hobbywinkel koopt) en zakjes die je maakt van bruin inpakpapier heb je vlot een fijne adventskalender zoals deze van zuckerundzimtdesign.

22. Rekje, papieren zakjes, klemmen, printer

Ook zo gepiept is deze adventskalender voor je harige vriend van wonenvoorjou. Doe brokjes in papieren zakjes en bevestig ze met klemmen aan een metalen rek. Gebruik de gratis print van de nummers van wonenvoorjou. Knip ze uit, bevestig ze aan de zakjes.

23. Om te kopen of te maken

Op theletteroom.com kwamen we deze hervulbare adventskalender tegen in de vorm van een bot tegen, die je kunt kopen (en ze verkopen nog veel meer leuke kerstspullen voor je hond). Maar een beetje handige doe-het-zelver zou hem ook zelf kunnen maken.

Adventskalender via The Letteroom

Jingle bells, jingle bells, Jingle all the way…..

Succes en veel plezier!

Zie ook:

Pin It on Pinterest

Share This