20 Surprises voor Sinterklaas

Slaat de sint-stress al toe? Moet er nog een originele surprise komen maar heb je geen idee wat en hoe? Geen paniek, bekijk hier een aantal superleuke surprise ideeën voor echte hondenvrienden.

Voor sommige surprises moet je echt aan de slag, andere zijn relatief simpel.

Surprise 1: Schotse Scottie

Wat is ‘ie leuk, deze Scottie. De beschrijving vind je op Danielle’s Place. Ze vraagt wel een kleine bijdrage voor het te downloaden ontwerp, maar misschien kom je er met de tekening ook wel uit.
surprise

Surprise 2: Dolly surprise

Van YouTuber Onnedi (en zangeres Dionne Slagter) vonden we dit leuke filmpje. Van dozen maakt ze een surprise die lijkt op haar hondje Dolly. Handig dit filmpje, je ziet precies de stappen om tot zo’n Dolly surprise te komen.

[youtube width=”600″ height=”350″ video_id=”6GgKjqMWRuI”]

Surprise 3: Shaggy dog

Van 3 bolletjes wol en wat stof, maak je shaggy dog. Bekijk de hele beschrijving op de site van
handmade Charlotte. Plak hem op je ingepakte cadeau en klaar is kees.
ssurprise

Surprise 4: Hondse flesstopper

Verf een fles matzwart en volg de instructie voor de flesstopper van pretty fluffy, en je hebt een perfecte surprise, voor die mooie pen of een ander klein cadeautje.
surprise

Surprise 5: Give a dog a bone…

Nodig: 2 (foam) bekertjes, een stift, lijm en wat stukjes papier. Stop je cadeautje in het onderste bekertje en plak er een stukje karton onder. Voila!
Gevonden op Danielle’s place (stukje naar beneden scrollen).
surprise

Surprise 6: Schotse deurstopper

Voor een liefhebber van de Schotse Terrier is dit een leuke surprise. Verstop je cadeautje slim bij een naad, dan kan de surprise naderhand ook nog dienst doen als… deurstopper. Op Red Ted Art lees je hoe je hem maakt.
surprise

Surprise 7: Snoepgoed doggie

Ook een hele snelle surprise is dit hondje wat is gemaakt van een bekertje. Wit bekertje, stukjes papier en voor je het weet heb je een leuke verstopplek. Vul ‘m wel met pepernoten. Gevonden op livinglocurto.com.
surprise

Surprise 8: Van blik, papier en kurk

Wat je al niet kunt doen met conservenblik, verf, kurk, draad, papier en lijm. Credits: tout petit rien (stukje naar beneden scrollen).
surprise

Surprise 9: Twix-hond

Een snoepig hondje van Twix is zo klaar. Je kunt er wel niets in verstoppen, maar het echte cadeau zet je mooi ingepakt klaar op de gang. Of je plakt het twix-hondje op je pakje. Hoe je deze chocoladebruine hond maakt lees je op de site van ‘handmade charlotte’.

Let op: hou de twix-hond wel uit de buurt van je eigen hond: Honden en chocolade gaan niet samen, dat is een levensgevaarlijke combinatie. Want chocolade is giftig voor honden.
surprise

Surprise 10: Daar hebben we Spot

Op de site van Vriendin kwamen we dit grappige hondje tegen. De beschrijving staat er niet meer op, maar met een toiletrol, mooi papier, schaar en lijm en stift kom je een eind.
surprise

Surprise 11: Hondje van toiletrollen

Opnieuw aan de slag met toiletrollen. Hoe? Stap voor stap wordt het hier uitgelegd.
surprise

Surprise 12: Papieren stroken

Deze surprise voor iets kleins of een briefje,kwamen we op Pinterest tegen. Een uitleg ontbrak jammer genoeg. Wel kun je hier zien hoe je een ‘paper ball’ maakt. Met een beetje creativiteit kom je er zeker uit.
surprise

Surprise 13: Een last minute geval? Pak de cereals.

De credits voor dit idee gaat naar het Watermellon cat’s blog.
Daar zie je ook stap voor stap hoe je van een pak cereals een hond maakt. Je moet alleen nog even bedenken hoe je je presentje hier in verstopt.
surprise

Surprise 14: Aan de slag met papier maché

Mocht je er toch nog stevig tegenaan willen, dan kun je voor papier maché kiezen. In combinatie met kippengaas en laagjes papier maché kun je een heuse hond fabrieken. Lees hier hoe je papier maché kunt gebruiken voor een surprise.
surprise

Surprise 15: Waar een toetje ook goed voor is

Staat er nog een toetje in de koelkast? Eet het snel op en tover het dan met karton en papier om tot een surprise. Meer foto’s van dit toetjeshondje vind je op deze Franse site.
surprise

Surprise 16: Een Shiba Inu van papier

Doe je iemand een plezier met een Shiba Inu van papier? Op deze site download je de bouwplaat, print ‘m uit op stevig karton, knip, vouw en plak en klaar is je surprise.
surprise

Surprise 17: Papieren puppy’s

Op het Franse Paper Toy, vonden we ook de bouwplaten van deze schattige pups. Zorg voor stevig papier of karton en ga aan de slag.
surprise

Surprise 18: Een bouwplaat van Spanky the dog

Opnieuw een uit te printen bouwplaat. Nu van Spanky the dog. Download hem via het Franse Paper Toy.
surprise

Surprise 19: Een teckeltje van papier

Dit is Mr Schmidt, een ontwerp van Samantha Eynon. We vonden de bouwplaat op (wederom) het Franse Paper Toy.
surprise

Surprise 20: Een ‘boxy’ hondje

En als laatste een bouwplaat van een ‘boxy’ hondje. Supersnel en makkelijk. Bouwplaat uitprinten, knippen en plakken: klaar. De bouwplaat vind je op Paper World.
surprise

Veel plezier met knutselen én pakjesavond

En heb je zelf een leuke hondensurprise gemaakt? We voegen het graag aan de lijst toe. Stuur hiervoor je idee met beeld door aan onze redactie.

Pin It on Pinterest

Share This