Wat is het een prachtig boek ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe’, van Antoinnette Scheulderman. Ken je het nog niet? Scheulderman verloor haar geliefde hond Bubbels, een langharige dwergteckel in 2016 en was daardoor – compleet logisch- helemaal van slag.

Wat haar verlies extra rauw maakte waren opmerkingen van mensen die daar weinig van begrepen. Zoals ‘O, ben je nu nog bezig met je hondje?’ en het verschrikkelijke ‘Dan neem je toch gewoon een nieuwe?’. Rouwen om je hond bleek een groot taboe.

Hoe doen anderen dat?

Als schrijvend journalist en interviewster van vooral bekende Nederlanders besloot ze het boek te schrijven dat ze zelf had willen lezen toen Bubbels overleed. Was het nou normaal om zo in- en in verdrietig te zijn? Hoe lang duurt dat verschrikkelijke gevoel eigenlijk? En hoe gingen anderen om met het afscheid van hun dier (want ook poezen- en paardenmensen komen aan het woord). Maar, mocht je bang zijn voor teveel verdriet in dit boek, het vertelt ook hoe leuk hun leven mét hun dier was.

Ook informatie en tips

Naast haar persoonlijke verhaal en de interviews met deze bekende dierenliefhebbers geeft het boek informatie en tips. Zo komt dierenarts Hugo van Duijn aan het woord over zijn handzame boekje ‘Zijn we niet te vroeg’. Lees je wat de opties zijn als je dier is overleden en wat je helpt na de dood van je dier. Ook wordt een deskundige op het gebied van rouw om een dier geïnterviewd en lees je wat anderen beter niet kunnen zeggen en wat wél.

Misschien niet het vrolijkste onderwerp, het afscheid van je hond. Maar wel een om als hondenvriend eens bij stil te staan. Dit boek is dan zeker een aanrader.

Titel: Dan neem je toch gewoon een nieuwe
Door: Antoinnette Scheulderman

Wil je dit boek lezen?

Je kunt Dan neem je toch gewoon een nieuwe hier bestellen.Misschien vind je dit ook interessant


Pin It on Pinterest

Share This