Z’n kop hangt wat naar beneden en hij staat op het uiterste randje van de hoge behandeltafel, bijna tegen me aan. Het lijkt wel of bij hem alles wat zwaar begint te voelen, is hij moe of juist super ontspannen? Ik leg mijn voorhoofd tegen z’n donkere koppie en sluit m’n ogen. Bijzonder zoals we daar samen staan. Wel zeker een kwartier.

Hond in Balans

We zijn in Velsen, bij Stella de Vries van Hond in Balans. Voor een alternatieve therapie om, nou ja, het woefje weer in balans te krijgen.

Oorproblemen door voedselallergie?

Die zomer vermoedt mijn dierenarts om de hoek, dat een voedselallergie zorgt voor de terugkerende oorproblemen van mijn Cocker Spaniel Roef. Z’n lange hangoren zijn sowieso een gevoelig punt. Maar tja, als het om voedselallergie gaat, wat valt er dan slecht? Waar kan hij wel tegen en waartegen niet? Via, via kom ik door dit soort vragen bij Stella de Vries terecht. En zoals ze op haar site zegt ‘niet het bestrijden van het symptoom maar het wegnemen van de oorzaak; daar draait het bij mij om’. Dat klinkt goed!

Neem het voer maar mee

‘Neem z’n voer maar mee,’ raadt Stella aan als ik haar bel voor een afspraak. ‘Ik kan voor je meten waar hij wel of niet goed op reageert.’

Als we die dag bij de praktijk aankomen is het eerste wat me opvalt de manier waarop Stella kennis maakt met Roef. Voordat er ook maar iets gebeurt, neemt ze daar ruim de tijd voor. Vol respect voor Roef. En nog terwijl hij in de fijne lichte praktijkruimte op de grond staat. Daarna bekijkt ze op de behandeltafel zijn vacht, tilt een poot op, snuffelt eens aan hem. Tilt een oor op, ruikt eens goed. En Roef? Die vindt het allemaal super interessant, wát een aandacht.

Stella de Vries, Hond in Balans

Dan gaat ze aan de slag met de lecher antenne, waarmee de vitaliteit van weefsel en organen wordt gemeten. En de uitkomst is vrij verrassend. Want hoera, het gaat gelukkig niet om voedselallergie. Wel heeft hij last van z’n vertering en een lage leverenergie. Daar wordt de behandeling die volgt op ingezet. Energiebanen en acupunctuurpunten worden gemanipuleerd, met onder meer shiatsu en acupunctuurcrème die met een edelsteen wordt aangebracht.

24 uur rustig aan doen

Daarna meet ze het meegenomen voer, z’n brokjes en de kluifjes door. Dat gebeurt met de biosensor. Zo weet ik meteen wat wel oké is en wat ik hem niet moet geven. Ook krijg ik homeopathische druppels mee naar huis. En we plannen een 2e afspraak. Zo’n anderhalf uur later staan we weer buiten.

Stella de Vries, Hond in Balans

Stella waarschuwt dat Roef wel eens heel moe kan zijn van de behandeling. De eerste 24 uur moet ik hem maar lekker laten slapen en alleen voor een sanitaire stop met hem naar buiten. Trouwens over moe gesproken. Het lijkt wel of ik ook ben behandeld. ’s Avonds duik ik er maar eens extra vroeg in.

Snel weer in balans

Beide behandelingen hebben supergoed geholpen. En toen hij later lipplooi-eczeem kreeg (staan Cockers ook om bekend) heeft Stella hem daar ook mooi vanaf kunnen helpen. Dus, heb ik het gevoel dat er wat bij het woefie speelt? Dan is een afspraak bij Hond in Balans snel gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This