In het rijtje ‘actief met je hond’, kan het sporten samen met je hond niet ontbreken.
Die mogelijkheid is er nu in Amsterdam, waar in verschillende parken work-outs worden gegeven voor sportieve baasjes en hun honden.

’Who Let the Dogs Workout’ geeft deze work-outs. De gedachte erachter is dat je je hond toch uitlaat, dus waarom dan niet samen buiten sporten. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap en hoef je na het sporten niet ook nog ‘woef’ uit te laten. Natuurlijk is het ook ontzettend leuk om samen aan de slag te gaan, bovendien is het ook nog eens met een groep gelijkgestemden.

Sport- en bootcampinstructrice Thalien Colenbrander richtte ‘Who Let the Dogs Workout’ op vanuit haar eigen behoefte. Ze vond het zo jammer dat haar eigen hondje Mia niet mee kon doen bij het sporten. Omdat veel mensen samen met hun hond joggen, dacht ze dat er bij actieve hondenbaasjes ook een behoefte kon zijn om samen aan een work-out mee te doen. Dat bleek te kloppen en aantal deelnemers aan de lessen groeit snel.

Efficiënt, effectief én fun!

De baasjes moeten tijdens de groepslessen flink aanpakken. Na een gezamenlijke warming-up volgt een circuittraining waarbij krachttraining en cardio-oefeningen elkaar afwisselen. Enerzijds zijn er oefeningen, waarbij je aangelijnde hond naast je zit of ligt, zoals tijdens push-ups. Anderzijds zijn er genoeg oefeningen die je samen met je hond doet, zoals het trekken van een sprint.

Work-out, afgestemd op de honden

De work-out is helemaal afgestemd op de aanwezigheid van en de interactie met honden. Ook is er aandacht voor behoeftes en gedrag van individuele honden. De ervaring is dat de hond tijdens de les continu gefocust is en naderhand voldaan naar huis gaat. Bovendien hebben de speelse oefeningen een positieve invloed op de band tussen jou en woef.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om sportief ‘aan de bak’ te gaan met je hond? In verschillende Amsterdamse parken worden de work-outs gegeven. Kijk voor meer informatie over de lessen en locaties op www.wholetthedogsworkout.nl

Pin It on Pinterest

Share This